Lekbäckar inventerades

FB_IMG_1447703016272

I fredags hade Rengsjö FVOF  besök av Jonas Engberg och Tommy Vestersund från Bollnäs Kommun. Tillsammans med Peter Karlsson och Per-Anders Nilsson inventerades ett antal av de lekbäckar som finns inom vårt fiskevårdsområde.

 

Det var två begeistrade besökare som hindrades av mörkrets inbrott att fortsätta sin rundvandring. Tommy skriver bland annat så här på sin Facebooksida om eftermiddagen i Rengsjöskogen.

”…………. fredagen förra veckan då jag och min kollega Jonas Engberg besökte Rengsjö Fiske (Fiskevårdförening).

Vi var som små barn på julafton av alla de fantastiska självreproducerande vatten som vi guidades runt i. En av dessa innehöll dessutom en helt unik egen stam, nämligen Trönö öringen. Tur att de var bara vi. Nästan alla som fiskar eller ser de fiskar som fiskare lägger ut blir imponerade på de monster som tas upp. Jag och Jonas däremot vi blir överlyriska över de minsta fiskar vi ser. Nej, nej, det är inte så att vi är trötta på att se alla monsterfiskar som……..Jonas och jag…….ser att alla andra får. Vi gör våra glädjeskutt för att då vet vi att ekosystemet fungerar😃!

Ekosystem förresten, undra just hur många i vårt avlånga land som vet vad de ordet betyder och nu menar jag inte att man slår upp ordet i ett lexikon utan själva innebörden i ordet ekosystem. Ja, det inte en dag för tidigt för att inte säga självklart att ekologi borde vara minst en egen timme per vecka av den obligatoriska skoltiden👍.

Tack Perra och Peter för er guidning! Svaret på er huvudfråga är ja, självklart ska dessa biotoper skyddas och förbättras för att säkerställa en ännu mer optimal naturlig reproduktion för framtiden👍.

Den tid på dygnet då det är ljust ute är alltför kort den här årstiden så vi skulle egentligen ha velat hunnit med mer. En inbjudan utlovades dock för fler äventyr en annan dag”

Vi tackar Tommy och Jonas för besöket och hälsar er välkommen åter.

Comments are closed.