Välbesökt premiär på slakttjärn

Det var optimala förutsättningar för premiärfiske på lördagsmorgonen, minus 4 grader och vindstilla gjorde att nästa 80 personer satt på Slakttjärns is i väntan på att få försöka lura upp någon av alla de ”normala” regnbågar eller någon av de 20 talet grövre regnbågarna som satts i.

Fisken var på hugget direkt när klockan slagit 8. Mot Hölesidan landades det tidigt en fin regnbåge på 3,6 kg och under förmiddagen såg undertecknat i alla fall 4 st till i samma storlek.

DSC_2357

Att en dag som denna sitta med för tunna linor kunde vara ödesdigert, många var de svordomar  som ekade över isen när en rejäl bjässe hade slitigt sig. Men det är bara att försöka igen.

Det var stor variation på storleken på den fisk som kom upp, glädjande att så många väljer att kroka av de mindre fiskarna redan nere i hålet. Det borgar för roligt fiske under kommande veckor också.

 DSC_2352

Vid halv tio tiden så började regnet att falla lite lätt, det hindrade dock inte fisken från att fortsätta nappa. Isen var fast och bra att gå på förutom en fläck mitt på som det var lite dubbelis på, övriga delar av tjärnen höll ca 2 dm hård och fin is. Rengsjö FVOF tackar dagens besökare, vi hoppas ni fick en rolig och spännande fiskedag och vi hoppas att ni kommer åter, för det finns fortfarande gott om fisk kvar, framför allt en hel del stora regnbågar som väntar på att få pryda ett julbord.

Premiärdagkort gäller på Slakttjärn året ut, kortautomaten sitter kvar efter Västra Höle vägen.

Comments are closed.