Regn, sol och korvgrillning

Söndagkväll, tunga mörka moln blandas med klarblå himmel, ivriga myggor gör sitt bästa för att få fiskaren att tappa fokuset precis när sista loopen på knuten skall läggas. Bottenmete, fluga, kula eller drag? frågetecknen är många men svaret är enkelt, det är bara att prova sig fram.

Solen bryter igenom och den gula plastkulan reflekterar ljuset  i det kavlugna vattnet, inte en krusning förutom en och annan skräddare som försöker korsa linan som ligger på vattenytan.

DSC_1856

 

Brasan tänds, röken får de ivrigaste myggorna att förflyttas sig till någon annan del av Rengsjö för en stund, värmen från sol och eld gör att flanellskjorta åker av och spö nummer två laddas med ett bottenmete med räka. När sänket slår i vattnet är det som himlen öppnar sig, ett helt oanonnserat kommer skyfall som får den ljusgråa t-shirten att bli mörk på några sekunder.

DSC_1853

Det nyckfulla vädret fortsätter, sol blandas med regn, östanvinden bryts av med ett kavlugn, men vart är fisken. Just när en tjock korvbit fått rätt svärta över elden och senapen är framtagen kommer nästa skyfall, en snabb blick över vattnet för att kolla statusen på flötena innan stegen styrs mott närmast träd för lite skydd mot regnet. Vart är den gula kulan?  I ösregnet landas kvällens första regnbåge, en välmående bit på drygt kilot.

Kvällen fortsatte med några hugg av såväl rengbåge som abborre och när söndagskvällen närmade sig måndag var det en något fuktig men mycket nöjd fiskare som packade ihop utrustningen för denna gång. Jag var inte ensam om att försöka lura regnbågarna denna kväll, runt om hördes glada tillrop under hela kvällen, blandade med barnens skratt från kvällsdoppet vid bryggan. Hur fisket gick för dem har jag ingen aning om men jag förutsätter att de njöt av kvällen lika mycket som jag.

Comments are closed.