Gäster möttes av hugg och kulning!

Under söndagskvällen var det full aktivitet på Rengsjöskogen. Fiskare hade samlats vid så väl Bergtjärn och Bromstjärn som lilla och stora Örtjärnarna. Nu var det inte bara Rengsjöbor som var i farten denna kväll, gästfiskare från såväl Bollnäs som Trönö hade sökt sig till våra vatten vid Höleklacks fot.

Tre gästfiskare prövar lyckan i Bromstjärn till ljudet av kulning

 Undertecknat träffade på tre gästfiskare från Trönö som hade valt att för kvällen prövat lyckan i Bromstjärn. En underbar kväll med frisk och klar luft efter dagens regn. Regnbågen visade sig från en av sina bättre sidor och huggen var periodvis rejäla och intensiva. Ett antal tafsar gick av under kvällen när vi var lite för ivrig i mothuggen. Mitt under solnedgången hördes det magiska toner från Höleklack, det var någon som kulade! ljudet ekade långt och tydligt. Vi tittade alla på varandra där under slokhattar och myggkepsar och konstaterade att bättre än så här kan nog inte en kväll i juni vara.

Att Italien vann över England denna kväll i fotbolls EM var det ingen av oss som fäste någon större uppmärksamhet på. Vi hade full huggningen med att lägga ut flugan på rätt ställe och samtidigt håller fråten och myggen från öron och näsa. Trevligt var det också att se gästfiskare som när en regnbåge modell mindre kom upp gladeligen satte tillbaka den i vattnet med en önskan om att komma tillbaka och försöka få den och hugga när den vuxit till sig.

När mörkret började lägga sig över skogen hade ytterligare ett par fiskare anslutit, många skratt och glädjeskrik hörde under kvällen när en fin fisk landades, lika så några svordommar när ”den där stora” som vi aldrig fick se slet sig och försvann i djupet. Men det är väl det som är tjusningen och det är väl det som gör att vi snart står där igen och slåss med myggen och hoppas på att få höra de härliga tonerna från Höleklack i väntan på det rejäla hugget.

 

Comments are closed.