En blöt premiärdag

Det var som om himmlen öppnat sig när Bodsjön hade premiärfiske under torsdagen. Trots det stod ett antal tappra fiskare och väntade på att klockan skulle slå åtta.

2 st kilos öringar

Fisken verkade dock inte bry sig om att det regnade, redan på första kastet nöp en öring på och efter en halvtimme hade två fina bitar på runt kilot landats. Öringen var stridig och det var flera härliga kamper under morgonen. Vi är många som tyckt att Helgeåöringen varit tråkig under vinterfisket, men dessa som nu fått gå ytterligare några månader visade upp en mycket ljusare och trevligare färg.

Vid 10 tiden tändes brasan vid vindskyddet och pytten smakade bra medans regnet smattrade på plåttaket. Fisken lugnade också ner sig en stund och det var först vi 11:30 det åter blev fart på igen.

Under dagen testade vi att fiska med drag, mask och fluga och fisken nappade på samtliga fiskesätt. Dock togs de största fiskarna på drag som vi kastade mot utvalda vak. När solen efter lunch tittade fram bjöd Bodsjön på sin bästa sida.

Fisken nappade runt om hela sjön denna dag så det finns plats för alla, var dock försiktig när ni åker upp till sjön då vägen på sina håll är lite gropig, men tar man det lite lugnt så är det inga problem.

Några bilder från premiären ligger upplagda i galleriet.
 
 

Comments are closed.