Dimma, regn och huggvillig röding

När klockan slog åtta på lördagsmorgonen låg dimman tät över Ijungen. Ett 40-tal fiskare hade letat sig ut på isen, något svår navigerat var det i dimman men framåt 10 tiden så lättade det något.

Stig

Rödingen som för dagen trivdes bäst på 7-8 meters djup var på hugget. Fina exemplar av både Noppikoskirödingen och den större Hornavanrödingen låg och blänkte på den blöta men 2 dm tjocka isen.

Perras Röding

Trots det blöta vädret så var stämningen god på isen, många långväga gäster fick klia sig både en och två gånger i huvudet innan de hittade på fisken och djupen. Under dagen visade även Ijungens fina abborrbestånd upp sig med ett par 7-8 hg fiskar som gäckade förväntansfulla rödingspimplare. Många fick lösa extrakort denna dag, vissa blev utan fisk men det är ju också tjusningen.

Rödingar

Söndagen bjöd på lite kallare väder och även då var det bra fart på fisket. Premiärdagkort gäller till och med den 12 januari. Kortautomat finns uppsatt vid Ijungenskylten under denna tidsperiod. Isen under helgen var hård och bra, men fiska inte ensam då det varma vädret snabbt kan skapa vakar eller tunn is vid sprickorna.

Comments are closed.