Snöig premiär med försiktiga regnbågar

Premiären på slakttjärn blev välbesökt, ett drygt 50-tal personer hade slutit upp i snövädret med förhoppningar om att få känna hugg i spöt.

Det hela startade med stiltje, huggen var få och koncenterade till enstaka områden, men ju längre dagen gick ju intensivare blev huggen. Förutom de grova regnbågar som föreningen planterat ut så var det fin kvalité på övrig fisk också, de flesta höll måttet från 9 hg till 1,5 kg. Glädjande var att oavsett vart på Slakttjärn man befann sig denna dag så nappade fisken.

Vissa fick fullt på både första och andra kortet, vissa blev utan men det är väl också en av tjusningarna med  fisket.

Fisket har fortsatt att vara bra under hela veckan, senast igår var det bra aktivitet i hålen, men regnbågen är försiktig så det gäller att ha tålamodet med sig. Hitills har det inrapporterats ett fåtal fångster av de stora fiskar ( 3-5 kg) sattes i, det betyder att det finns många kvar att försöka lura upp. Premiärdagkort gäller på Slakttjärn t.om måndag den 31/12.

 

Roligt att sumera det första dagarna och se att besökarna har kommit från många olika håll, Undervik, Ljusdal, Söderhamn och Enånger är några de orter som haft fiskare på plats i Rengsjö det gångna veckan. Vi hoppas på fortsatt bra fiske resten av denna vecka och hoppas att vi ses på nyårsdagen på Ijungen.

Comments are closed.