Premiärlördag nr 2, en härlig Lördag

DSC_0032

När klockan slog 8 i lördags så hade ett 35 tal fiskare sökt sig till Fjällmyrtjärn. Besökare från Bollnäs, Trönö, Ljusne och Gnarp njöt av en förmiddag med minusgrader och sol. Redan några minuter över åtta hade en fin bit på drygt 2 kilo landat i den nyfallna snön och trots det skiftande väderomslagen som varit sista dagarna så var regnbågarna på hugget, om än väldigt försiktig.

En ny generation fiskare visade också upp sig under lördagen, tålmodigt satt de och tittade på spötoppen i väntan på ett hugg att sedan kunna bryta av med lite tagen i nysnön var underhållande både för dem och oss som betraktade.

DSC_0034

Vissa fick fullt tidigt andra lite senare under dagen, vissa dröjde sig kvar på isen bara för att vädret var så härligt och när klockan närmade sig 16 tiden och solen var på väg ner satt några själar kvar längs den södra kanten.

När vi summerar de två premiärhelgerna på Fjällmyrtjärn så kan vi inte annat än vara nöjda. Runt 200 fiskar har besökt oss, vissa har rest kort väg andra mycket längre. Vi hoppas att alla ni kommer tillbaka.

Från och med idag så fiskar man på årskortet på Fjällmyrtjärn, det finns gott om fisk kvar och så länge tövädret håller i sig så finns det många förborrade hål att använda. Isen höll idag ca 2,5 dm och var hård. Här näst, när isen har smällt skall vi ha invigning av anläggningen så håll utskick efter information här på hemsidan.

Comments are closed.