Premiärerna närmar sig

De första isarna har lagt sig och runt om i Rengsjö putsas blänken, krokar brynas och planerna läggs upp för att fånga den där drömfisken. I år möjligheterna än större än tidigare då vi numera också förfogar över Fjällmyrtjärn igen. I både Slaktjärn och Fjällmyrtjärn har vi planterat ut rengbåge från odlingen i egna kassar. Dessutom har vi planterat in ett drygt 15-tal större regnbågar i klassen 2.5 – 5 kg i varje tjärn.

I år kommer vi att prova en ny modell när det gäller premiärerna. Vi kommer att öppna en helg för att sedan stänga under veckan för att sedan öppna helgen efter igen, efter det släpps fisket fritt. Detta gäller i första hand på Slakttjärn och Fjällmyrtjärn.Under premiärhelgerna är det ”premiärdagkort á 100 kronor ” som gäller.

Premiärerna är planerade till följande datum

Fjällmyrtjärn: Öppen 1 -2 december & 8 – 9 december, förutsatt att det finns is som håller.                                                                                                       

Slakttjärn: Öppen 25 – 26 december & 31 december och 1 januari 2013.

 

Helgen 15 -16 december är satt som en reservhelg ifall det är så att isen inte bedöms som tillräckligt säker den 1 december. När det gäller öppningen av Ijungen och Bodsjön, så kommer Ijungen att öppna någon gång efter nyår. För Bodsjön har vi lite nytänk på gång som vi återkommer till här på hemsidan längre fram.

I väntan på premiärena så kan vi rekomendera ett besök på Bromstjärn eller Bergtjärn där isen redan nu ligger, bärig och hård.

Comments are closed.