Välbesökt premiär på Fjällmyrtjärn

Februari 2014 283

Efter förra årets succé med den första vinterpremiären på Fjällmyrtjärn sedan Rengsjö FVOF återtog vattnet var förväntningarna höga på Lördagen, den första av fyra premiärdagar. Inför premiären hade drygt 400 st regnbågar i normalstorlek satts in och ett 30 tal i storleken 2,5 -5 kg. Nu blev det en Lördag som överträffade alla våra förväntningar.  Vid 06:30 rullade de första bilarna in på parkeringen och snart ringlade kön sig fram till vindskyddet för lösen av fiskekort. Runt 130 personer  löste fiskekort denna Lördag, vissa fler än en gång.  Redan 7 minuter över 8 hade den första fiskare fyllt sin kvot på 3 fiskar och kom in till vindskyddet för att lösa ett extra kort.

Regnbågen som under sommaren gått i kassarna i Hölesjön var huggvillig och stridiga, så även mindre fiskar som nappade gav inte upp utan en rejäl kamp. Av de grövre regnbågarna så var det ingen 5 kilos som kom upp på isen, dock 7-8 st i storleken 2,5 – 3 kg och hur stor fiskarna var som slet prylarna av många besökare under dagen vet vi ju inte.

DSC_0020

Det var stor återisättning på fisken, vilket vi tackar för. Roligt var också att fiskare från hela Hälsingland, Stockholm och Lettland hade letat sig till Rengsjö denna Lördag. Utifrån de fångstrapporter som lämnade in och som vi fick när vi frågade besökarna när det gick hem så var det ca 150 st regnbågar som lämnade Fjällmyrtjärn denna Lördag. Det innebär att det finns gott om fisk och stor fisk kvar.

Premiärdagkort a á 100 kronor gäller imorgon Söndag, sen stänger vi under veckan för att återöppna med premiärdagkort den 22 & 23 februari. Kortautomaten finns uppsatt vid vindskyddet.

Mer bilder från dagen hittar ni i fotogalleriet under media. Vill ni läsa vad andra tyckte om premiärdagen kika in på http://epfiske.se/?p=3269

 

 

 

Comments are closed.